Zeekajakken


Copyright © Henk Filippo 2015. Ontwerp en webdesign Henk Filippo | All rights reserved

Kroatië,  zwerftocht Rab

7-daagse groepsreis - niveau: gevorderde zeekajakkers

- reis op aanvraag voor groep vanaf 5 personen -

Zeekajakken langs de ruige rotskusten van Krk, Prvic, Grgur en Rab, bergachtige eilanden in de noordelijke Adriatische Zee. In een week varen we vanaf Krk rond het eiland Rab, waarbij we af en toe op een camping staan, maar hoofdzakelijk wild kamperen in kleine afgelegen baaitjes. We varen langs ruige, grotendeels onbewoonde kusten en doen af en toe een dorp aan, en zeker het prachtige middeleeuwse stadje Rab op het gelijknamige eiland. Uitgangspunt voor deze week is een kleine camping aan de zuidkust van het eiland Krk, dat per auto via een brug vanaf het vasteland is te bereiken.

Deze tocht is voor gevorderde zeekajakkers (G), die al eerder trektochten op zee hebben gemaakt. Het niveau Zeevaardigheid is prettig maar niet per se noodzakelijk. Afstanden varieren van 15 tot 25 km, er zijn lange onbeschutte trajecten langs klifkusten en enkele oversteken. Het is een echte “zwerftocht” omdat we ons onderweg voor een groot deel door de omstandigheden en het weer laten leiden, en de dagafstanden en overnachtingsplekken daarop aanpassen.

Uniek aan deze reis / steekwoorden: zwembadblauw water - verlaten zwemstrandjes – hoge rotskliffen - dolfijnenreservaat – historische stad Rab – karsteiland Privic - gevangeniseiland Grgur – veel wild kamperen - zelf koken – af en toe genieten van locale restaurants.

programma


dag 1: langs de oostkust van Krk – Prvic

We starten onze kajaktrektocht langs zuidkust van Krk, varen langs grotten en steken over naar het grillige eiland Prvic, het grootste onbewoonde eiland in Kroatë, waar we misschien vale gieren kunnen zien op de hoge rotskliffen. We kamperen wild bij een klein grindstrand.


dag 2: Prvic – Otok Grgur – Rab

We varen rond het eiland Grgur, ogenschijnlijk een idyllische plek, maar vroeger een gevangeniseiland voor politieke gevangenen. Daarna varen we naar een mooie kampeerplek of camping aan de noordkant van Rab.


dag 3: Westkust Rab

We varen langs de beboste westkant van Rab langs baaien en inhammen en overnachten op een comfortabele camping in de buurt van Rab.


dag 4: Oostkust Rab

’s Ochtends hebben we tijd om het stadje Rab te verkennen. ’s Middags varen we langs de zuidkant van Rab, omronden de zuidoostpunt van Rab, langs 400 m hoge rotskliffen naar een mini-strandje in een desolaat karstlandschap. Een piepkleine, schitterende kampeerplek.


dag 5: Rab - Podshilo

We varen verder langs de NO-kant van Rab, dat is uitgeroepen tot geologisch park, vanwege de natuurwonderen als kalkkliffen en grotten. Via Lopar kajakken we naar een kampeerplek in de baai van Podshilo.


dag 6: Podshilo – Prvic – Krk

Een lange etappe via Goli Otok en Grgur voert ons terug naar ons uitgangspunt, de camping aan de zuidkust van Krk. ‘s Avonds beëindigen we de trektocht met een slotdiner.


dag 7  reservedag

Deze dag is een reservedag in geval van slecht weer. Als we de reservedag niet nodig hebben maken we een tocht door de baai van Baska.


ALGEMENE REISVOORWAARDEN

Zwerftocht Krk - Rab, Kroatië - datum op aanvraag

aantal deelnemers:  minimaal 5, maximaal 12


organisatie en begeleiding: Henk Filippo

Prijs: € 400,-  

inclusief:


overige kosten deelnemers


Niveau en eisen

De tocht is voor gevorderde (G) zeekajakkers, in het bezit van een eigen zeekajak en uitrusting. Van de deelnemers wordt ervaring op groot water verwacht, beheersing van de reddingstechnieken en een goede vaarconditie. Het bezit van het diploma "Zeevaardigheid" is niet noodzakelijk, maar aanbevolen. De eerste dag worden de reddingsoefeningen gecheckt en wordt indien nodig gewerkt aan de verbetering van de kajaktechniek. Maar op de eerste plaats gaat het om een week lekker varen, in een prachtig en niet al te moeilijk gebied.


kaartje van de route

Bekijk de video


HF_Kroatie2013-22.jpg P1000052-2.jpg P1000096-2.jpg