Copyright © Henk Filippo 2015. Ontwerp en webdesign Henk Filippo | All rights reserved

Zeekajakken

Zeekajakreizen  - reismogelijkheden en kajakhuur

Hoe reis ik naar de bestemmingen van de zeekajakreizen?

Bij welke bestemmingen kan ik ter plekke een zeekajak huren?


1 - Met eigen auto en eigen zeekajak.

De meeste deelnemers met een eigen zeekajak nemen deze het liefst zelf mee op de auto. Samenreizen (carpoolen) maakt deze vorm van reizen voordelig.

De tochten in Noorwegen en Zweden zijn in 1 a 1½  dag rijden te bereiken (1000-1200 km). Voor de tocht in Zuid-Noorwegen rijd je naar Hirtshals in Denemarken en neem je van daar de ferry naar Stavanger. De kanobestemming in Zweden kun je helemaal over de weg bereiken of een stuk met de ferry afleggen (bv Kiel-Goteborg of Frderikshaven-Goteborg).

Voor de kanoreizen in Kroatie (Cres, Krk 1400-1500 km) of is het ongeveer 2 dagen rijden. Voor de reis naar Elba neem je vanaf Piombino (ca 1400 km; 1 ½ dag rijden) de ferry naar Rio Marina of Portoferraio op Elba.


2 - Vliegen en ter plekke een kajak huren.

Wie opziet tegen de lange autorit kan op alle kajakbestemmingen ook kiezen uit heen- en terugvliegen en ter plekke een kajak huren of je eigen kajak laten vervoeren. Onderstaand een overzicht van de mogelijkheden.


Cres/Rab en Kornati, Kroatië

Vliegen: Tot 2014 was het mogelijk om zeer voordelig met Ryanair naar Rijeka (op het eiland Krk) te vliegen (en van daar per bus naar Cres en Rab). Op dit moment is nog onduidelijk of deze vlucht wordt herhaald.

Reis Kornati: Met Ryanair kunt u in mei voordelig vliegen vanaf Brussel-Charleroi naar Zadar en van daar per bus/taxi naar het startpunt op het eiland Murter (65 km). Prijs: retour vanaf € 130,- German Wings vliegt in mei van Amsterdam naar Split (85 km van het startpunt).

Kano huren: op Krk, Rab en Cres is geen goede kajakverhuur. Wel kan je in Nederland een kajak huren voor deze reis en deze meegeven aan mededeelnemers.


Noorwegen - Stavanger

Vliegen: dagelijks Amsterdam - Stavanger, directe KLM vlucht, retour vanaf  ca. € 200,-

Kano huren: Het is mogelijk om ter plaatse goede zeekajaks (Boreal) te huren bij Lysefjord Kayak rental, voor ca. € 250 per week.


Zweden - Bohuslän

Vliegen: dagelijks Amsterdam - Goteborg, directe KLM vlucht, retour vanaf  ca. € 200,-

Kano huren: Het is mogelijk om in Orust (kajakcentrum) goede zeekajaks te huren voor ca. € 250 per week.


Sardinië - Italië

Vliegen: met Transavia Amsterdam - Olbia, retour vanaf ca. € 125,-

Kano huren: Het is mogelijk om op Sardinië goede zeekajaks te huren, voor ca. € 175 per week.


3 - Een zeekajak huren in Nederland.

Wie zelf geen zeekajak heeft en deelneemt aan de reizen in Kroatie, Elba, Noorwegen of Zweden, kan in Nederland een goede zeekajak (Nigel Dennis of Rockpool) huren via Zeekajak.nl.