Zeekajakken


Copyright © Henk Filippo 2015. Ontwerp en webdesign Henk Filippo | All rights reserved

zeekajakweek Sardinië, Maddalena-eilanden 7-daagse groepsreis - niveau: gevorderde zeekajakkers

- reis op aanvraag voor groep vanaf 5 personen -


Kajaktocht langs een van de mooiste rotskusten van Europa! Bizarre roze granietrotsen van de grotendeels onbewoonde Maddalena archipel, een nationaal park tussen Sardinië en Corsica. De Maddalena Archipel beslaat een gebied van 12.000 hectare zee en land. Het heeft ruim 180 kilometer kustlijn en bestaat uit zeven grotere eilanden en 20 kleine eilandjes. De grote eilanden zijn La Maddalena en Caprera, Santo Stefano, Spargi, Budelli, Razzoli en Santa Maria. Tijdens deze tocht zullen we de meeste van deze eilanden verkennen, met hun bizarre rotsen van roze graniet, inhammen en prachtige beschutte strandjes zoals Cala Corsara op Spargi en het beroemde Spiaggia Rosa (roze strand) van Budelli.


Niveau en eisen

Het wordt een ontspannen kajakweek, geschikt voor lichtgevorderde zeekajakkers, die enige ervaring hebben op groot water. Het diploma ZV (zeevaardigheid) is voor deze reis niet vereist, maar deelnemers met dit diploma kunnen uiteraard ook mee. In 7 dagen maken we een trektocht door de Maddalena-archipel. We nemen voldoende tijd om de schitterende rotskusten te verkennen, af en toe een mooie wandeling te maken of een leuk stadje te bezoeken. Deze reis kan in voor- of najaar worden georganiseerd.  


7 vaardagen – programma

heenreis op eigen gelegenheid (bij voorkeur met de nachtboot Genua - Olbia)


dag 1: tocht rond Palau, 15 km

‘s Ochtends vroeg aankomst ferry Olbia. Om 12 uur start de kajakreis vanaf de camping op noordoost Sardinië. We varen een middagtocht in de buurt van Palau en overnachten op de camping.

dag 2: Palau - Isola Caprera, 18 km

Langs prachtige rotskusten varen we van Palau naar Isola Caprera, waar we kamperen in een verborgen baai.

dag 3: Isola Caprera – Isola Spargi - La Maddalena  - 20 km

We varen rond Caprera naar Maddalena, en kunnen in een restaurant kunnen lunchen in deze hoofdplaats van de eilandengroep. We varen ‘s middags verder langs de westkust naar een camping op Isola Maddalena.

dag 4: Verkenning van de eilanden Razzoli en Santa Maria, - 20 km

Afhankelijk van wind en weer varen we rond deze schitterende eilandjes van roze graniet en maken onderweg enkele stops. Op Razzoli bekijken we de vervallen vuurtoren op de 65 m hoge Monte Capello. We overnachten wild op Isola Santa Maria (of de camping op Maddalena).

dag 5: Santa Maria - Razzoli - Capo Testa, 20-25 km

Op Budelli passeren we het beroemde Spiaggia Rosa (roze strand). We mogen het niet bezoeken met onze kajaks, het wordt streng bewaakt door de enige bewoner van het eiland! Dan varen we naar Punta Falcone, een schitterende wildkampeerplek op de noorpunt van Sardinië.

dag 6: Capo Testa, 25 km

We maken een dagtocht naar en rond Capo Testa, een rotskaap van graniet met bizarre vormen. We kamperen weer op Punta Falcone.

dag 7: Punta Falcone –Palau, 20 km

We varen langs de noordkust van Sardinië naar de camping bij Palau. ’s Avonds afsluiting van de reis met een slotdiner.   


ALGEMENE REISVOORWAARDEN

Datum: op aanvraag

Aantal deelnemers: 5 - 12

Begeleiding: De reis wordt georganiseerd en begeleid door Henk Filippo


Prijs: € 400

De reissom is inclusief:


De reissom is exclusief:


Vliegen: met Transavia Amsterdam - Olbia, retour vanaf € 125,-

Kano huren: Het is mogelijk om op het startpunt op Sardinië goede zeekajaks te huren (kosten ca € 200 per week).


Bekijk hier een kaartje van de route

bekijk de video van deze reis uit 2017