ZeekajakkenCopyright © Henk Filippo 2015. Ontwerp en webdesign Henk Filippo | All rights reserved

                          1 t/m 7 oktober 2017: zeekajakweek Sardinië, Maddalena-eilanden

                          In samenwerking met de Nederlandse Zeekajakvaarders (NZKV)


Kajaktocht langs een van de mooiste rotskusten van Europa! Bizarre roze granietrotsen van de grotendeels onbewoonde Maddalena archipel, een nationaal park tussen Sardinië en Corsica. De Maddalena Archipel beslaat een gebied van 12.000 hectare zee en land. Het heeft ruim 180 kilometer kustlijn en bestaat uit zeven grotere eilanden en 20 kleine eilandjes. De grote eilanden zijn La Maddalena en Caprera, Santo Stefano, Spargi, Budelli, Razzoli en Santa Maria. Tijdens deze tocht zullen we de meeste van deze eilanden verkennen, met hun bizarre rotsen van roze graniet, inhammen en prachtige beschutte strandjes zoals Cala Corsara op Spargi en het beroemde Spiaggia Rosa (roze strand) van Budelli.


Niveau en eisen

Het wordt een ontspannen kajakweek, geschikt voor lichtgevorderde zeekajakkers, die enige ervaring hebben op groot water. Het diploma ZV (zeevaardigheid) is voor deze reis niet vereist, maar deelnemers met dit diploma kunnen uiteraard ook mee. In 7 dagen maken we een trektocht door de Maddalena-archipel. Begin oktober is een ideale tijd voor kajakken rond Sardinië: de zee is op zijn warmst, het weer is doorgaans goed en de toeristen zijn weg. We nemen voldoende tijd om de schitterende rotskusten te verkennen, af en toe een mooie wandeling te maken of een leuk stadje te bezoeken.


7 vaardagen – programma


Vrijdag zaterdag 29 en/of zaterdag 30 september: heenreis op eigen gelegenheid (bij voorkeur met de nachtboot Genua - Olbia op zaterdagavond)


dag 1(zondag 1 oktober): tocht rond Palau, 15 km

‘s Ochtends vroeg aankomst ferry Olbia. Om 12 uur start de kajakreis vanaf de camping op noordoost Sardinië. We varen een middagtocht in de buurt van Palau en overnachten op de camping.


dag 2: Palau - Isola Caprera, 18 km

Langs prachtige rotskusten varen we van Palau naar Isola Caprera, waar we kamperen in een verborgen baai. We kunnen ’s avonds de uitzichtberg Monte Teialone beklimmen.


dag 3: Isola Caprera – Isola Spargi - La Maddalena  - 20 km

We varen rond Caprera naar Maddalena, en kunnen in een lokaal restaurant lunchen in deze hoofdplaats van de eilandengroep. We varen ‘s middags verder langs de westkust en het eiland Spargi naar een camping op Isola Maddalena.


dag 4: Verkenning van de eilanden Razzoli en Santa Maria, - 20 km

Afhankelijk van wind en weer varen we rond deze schitterende eilandjes van roze graniet en maken onderweg enkele stops. Op Razzoli bekijken we de vervallen vuurtoren op de 65 m hoge Monte Capello. We overnachten wild op Isola Santa Maria (of de camping op Maddalena).


dag 5: Santa Maria - Razzoli - Capo Testa, 20-25 km

Op Budelli passeren we het beroemde Spiaggia Rosa (roze strand). We mogen het niet bezoeken met onze kajaks, het wordt streng bewaakt door de enige bewoner van het eiland! Dan varen we naar Punta Falcone, een schitterende wildkampeerplek op de noorpunt van Sardinië.


dag 6: Capo Testa, 25 km

We maken een dagtocht naar en rond Capo Testa, een rotskaap van graniet met bizarre vormen. We kamperen weer op Punta Falcone.


dag 7 (zaterdag 7 oktober): Punta Falcone –Palau, 20 km

We varen langs de noordkust van Sardinië naar de camping bij Palau. ’s Avonds afsluiting van de reis met een slotdiner.   


Zondag 8 oktober/ maandag 9 okt.: terugreis


ALGEMENE REISVOORWAARDEN

Datum: 1 t/m 7 oktober 2017

Aantal deelnemers: 8 - 12

Begeleiding: De reis wordt georganiseerd en begeleid door Hannie Kreuk (erkend zeekajakinstructeur) en Henk Filippo (zeekajakinstructeur in opleiding).


Prijs: vanaf € 395 (voor leden van de NZKV; lidmaatschap NZKV € 10)

Let op, inschrijving via de website van de NZKV (Nederlandse Zeekajakvaarders)


De reissom is inclusief:


De reissom is exclusief:


Vliegen: met Transavia Amsterdam - Olbia, retour vanaf € 125,-

Kano huren: Het is mogelijk om op het startpunt op Sardinië goede zeekajaks te huren (kosten ca € 175 per week).


Bekijk hier een kaartje van de route

bekijk het fotoverslag van deze reis uit 2015

 

Let op:

gewijzigde datum!