Zeekajakken


Copyright © Henk Filippo 2015. Ontwerp en webdesign Henk Filippo | All rights reserved


Nieuwsbrief Zeekajakken

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe reizen?

Meldt u dan aan voor een van de nieuwsbrieven, die een paar keer per jaar worden verstuurd.


Vul hieronder uw
e-mailadres en naam in.

Hoe weet ik of een reis doorgaat?


Alle reizen zijn onder voorbehoud en gaan door als er minimaal 5 deelnemers zijn.

Heb je belangstelling voor een reis? Dan is het belangrijk je zo vroeg mogelijk op te geven.

Zodra er voldoende deelnemers zijn wordt dit bij elke reis vermeld.


aanmelden kan vanaf november 2017


Zeekajakreizen 2018/2019: Kroatië (Cres, Kornati) - Engeland (Scilly Isles) - Italië (Elba) - Norwegen (Stavanger) - Zweden (Bohuslän)


Henk Filippo organiseert sinds 2011 zeekajakreizen naar de mooiste kusten en eilanden van Europa: in voor- en najaar naar ‘warme bestemmingen’ als Kroatie (Cres, Rab, Kornati), of Italie (Elba, Sardinie) en in de zomer vaak naar het ‘hoge noorden’: Zweden, of Noorwegen. Te veel bestemmingen om elk jaar op te nemen, daarom wisselt het aanbod ieder jaar.

                                             Programma kajakreizen 2019              

Het programma voor 2019 wordt in de loop van september/oktober gemaakt en verschijnt dan met data en uitgebreide informatie op de site.

hier vast een voorproefje:

  1.  Half mei wordt de klassieker ‘Çres-Losinj’ herhaald. Een perfecte reis voor beginnende zeekajakkers rond de eilandjes bij Cres in de Adriatische zee - met 5-daagse trektocht. Voor de 6e keer en toch weer verbeterd!
  2.  Laatste week van mei: ‘Rondje Rab’. Voor de derde keer een zwerftocht rond dit ruige eiland in de Adriatische Zee. Nu nog mooier: aankomst en vertrek vanaf een stille natuurcamping op Rab. (Deze reis vervangt de eerder aangekondigde reis door het Nationaal Park Kornati).
  3. Juli: kajakreis Stavanger - ‘Noorwegen dichtbij’ in 1 dag rijden en direct met de veerboot naar stavanger; zwerftocht vol afwisseling door steile fjorden - onbewoonde eilandjes - oude handelspostenen afgelegen eilandjes ver op zee - voor ervaren zeekajakkers (niveau ZV)
  4. Augustus: Zweden ‘Puur natuur’ - Zwerven langs de scherenkust van Bohuslan; de ultieme zeekajaktocht voor natuurliefhebbers; super kampeerplekken op eilandjes voor ons zelf.

Wat is belangrijk op mijn reizen?

Ben je een beginnende zeekajakker?
Heb je ruime kajakervaring op grootwater (meren, rivieren), maar niet of weinig op zee gevaren? Dan kan je mee naar Cres, Elba of Zweden. Dit zijn ontspannen tochten, die Henk al meerdere keren heeft georganiseerd. Tijdens deze reis wordt veel aandacht aan techniek besteed en voorafgaand wordt er in Nederland op zee een voorbereidingstocht gevaren. Ook ervaren kajakkers, die een ontspannen kajakvakantie zoeken kunnen mee op deze reis.

Ben je een gevorderde zeekajakker?
Dan kan je in bijvoorbeeld mee naar Rab en Noorwegen. Deze reizen zijn avontuurlijker en van te voren staat het programma niet helemaal vast. Weer, wind en vaardigheden van de deelnemers bepalen het programma.

De meeste deelnemers reizen met eigen auto en nemen hun eigen kajak mee. Maar je kan naar de meeste bestemmingen ook vliegen en ter plekke een kajak huren.

Lees de tochtverslagen uit voorgaande jaren en de informatie over voorwaarden en niveau.

Aanmelden kan via het on-line aanmeldformulier.


15 t/m 21 sept. 2018 Italië: zeekajakweek Elba

Een week kajakken rond de kust van het mediterrane eiland Elba.

Een kajak-trektocht en 1 wandeldag.

6 vaardagen, 1 wandeldag
niveau: beginners  en gevorderden (B,G)  


Gegarandeerd vertrek
Nog plaatsen vrij!

Juni 2018 Engeland: Isles of Scilly
“maak kennis met
een bijzonder (kano)gebied!


Unieke eilandengroep 40 km ten W van Cornwall, in de Atlantische Oceaan. Spectaculair kajakken met oceaandeinig. Soms regen, maar wel subtropische plantengroei, witte stranden en turkoois water!
7 vaardagen, 1 wandeldag, niveau: gevorderden (G, ZV)

Deze reis wordt mogelijk

in 2020 herhaald!