Reisgidsen van Henk Filippo


Copyright © Henk Filippo 2015. Ontwerp en webdesign Henk Filippo | All rights reserved

Wandelen in de Apennijnen


De Apennijnen strekken zich uit over de hele lengte van het Italiaans schiereiland. Het vormt de meer dan 1000 km lange ruggengraat van Italië. De variatie is enorm: zeekliffen, grillige marmerbergen, sappige bergweiden, hooglandsteppes, dolomietpieken en bossen met beren en wolven. In deze gids worden 50 tochten in de noordelijke en centrale Apennijnen beschreven, in de volgende gebieden: Cinque Terre (Ligurië), Alpi Apuane (Toscane), Appennino Tosco-Emiliano (Toscane & Emilia Romagna), Monti Sibillini (Umbrië en de Marken), Monti della Laga (Abruzzen), Gran Sasso d’Italia (Abruzzen), Sirente Velino(Abruzzen), Majella (Abruzzen), Parco Nazionale d’Abruzzo.


De gids geeft een selectie van de mooiste en afwisselendste bergwandelingen die er zijn te maken in de Apennijnen. Voor de (berg)wandelaar op zoek naar rust en authentieke ervaringen.


Aanbieding: € 10,- wanneer u het boek bestelt bij de auteur


Pers: NBD|Biblion recensie

Na een wandelgids in dezelfde reeks met getiteld 'Bergwandelen in de Italiaanse Alpen' vervolgde de ervaren bergwandelaar en reisgidsenauteur Filippo zijn Italiaanse avontuur in de Apennijnen, het bergmassief dat als een ruggengraat door Italië loopt. Vijftig wandelingen (waaronder enkele meerdaagse tochten) in de bergen van Toscane en de Abruzzen. In de inleiding wordt elk berggebied gekarakteriseerd en iets over de bevolking en de cultuur verteld. Bij iedere wandeling een enthousiasmerende inleiding, een duidelijke beschrijving en informatie over moeilijkheidsgraad (licht tot zwaar), start- en eindpunten, benodigde tijd, hoogte-informatie, beste tijd (seizoen), horecagelegenheden en logies. Voorzien van duidelijke overzichtskaartjes, kaders met leuke weetjes en veel mooie kleurenfoto's. Voor de sportieve wandelaar zijn er tochten in verschillende categorieën. Van een mooie middagbergwandeling tot een tocht waarbij er weleens afgezien moet worden.
Ria Warmerdam (NBD|Biblion recensie)

Reisgids bestellen