Reisgidsen van Henk Filippo


Copyright © Henk Filippo 2015. Ontwerp en webdesign Henk Filippo | All rights reserved

Bergwandelen in de Italiaanse Alpen

Piemonte-Aosta-Lombardije


Bergpaden voeren je in de Italiaanse Alpen niet alleen naar de mooiste landschappen en bergtoppen, maar ook naar afgelegen dorpjes, sfeervolle herbergen en gastvrije berghutten. Bergwandelen in Italië staat garant voor het beleven van mooie avonturen,  ver van het massatoerisme.

Volg het gerestaureerde muildierpad naar het afgelegen dorp Codera, dat niet per auto is te bereiken. Klim uit het Val Vigezzo omhoog over een fraai herstelde ‘trap van 2000 treden’. Neem het uitdagende pelgrimspad naar de 3538 m hoge Rocciamelone, een van de hoogste wandelbergen van de Alpen. Historische jachtpaden brengen je in het nationale park Alpi Marittime in nauw contact met steenbokken en gemzen.


De gids geeft een beschrijving van 40 dagwandelingen en 10 meerdaagse trektochten, variërend van ‘passegiata’ (eenvoudige wandeling), tot ‘alta via’(hoogtepad). Sommige tochten zijn ook geschikt voor gezinnen met kinderen. De bergwandelaar treft in deze gids veel gedetailleerde beschrijvingen en overzichtskaarten aan, en vindt informatie over campings, berghutten, herbergen en restaurants. Voor deze gids maakte de auteur een selectie van de mooiste wandelingen en trektochten tussen de Alpi Marittime en de Bergamasker Alpen.


Pers: Italië Magazine: “Een aanrader voor iedere liefhebber”.


Hiking-site.nl: “Henk Filippo selecteerde hij 50 van de mooiste bergwandelingen in de Italiaanse Alpen. Dat zal geen makkelijke selectie geweest zijn, want er valt heel wat te wandelen in Piemonte, Aosta en Lombardije. Deze gids is dan ook een schitterend boekwerk geworden voor liefhebbers van afgelegen berghutten, smalle bergpaadjes, schitterende uitzichten en bovenal heerlijk wandelen in de frisse lucht. Zelden heb ik een wandelgids gezien die zo overzichtelijk is als deze wandelgids voor de Italiaanse Alpen. De inhoudsopgave toont overzichtelijk de verschillende gebieden die worden besproken met directe verwijzing naar de individuele routes, een overzicht van de verschillende kaarten en kaders uit het boek staat direct achter de inhoud en achterin zit een handige servicekatern met alle praktische informatie bij elkaar”.  Lees de volledige recensie op de hiking site.


Let op: het boek is uitverkocht. U kunt wel een PDF van het boek bestellen bij de auteur.

Reisgids bestellen