Zeekajakken


Copyright © Henk Filippo 2015. Ontwerp en webdesign Henk Filippo | All rights reserved

Duitsland 2004, 2020, 2021: Per zeekajak langs de Halligen

Enthousiast geworden door verhalen over de Halligen trekken Hanna en ik in oktober 2004 met onze tweepersoons zeekajak een week over de Duitse Waddenzee. Een uniek stuk Waddenzee door de combinatie van zandbanken, duineilanden en Halligen, onbedijkte kweldereilandjes.

Het wordt een avontuurlijke kanotocht, niet helemaal volgens plan door verassingen van wind en getij. Een flinke puzzel om op het goede moment op de juiste plek te geraken!

Lees hier het artikel dat Henk schreef voor het tijdschrift OpPad.


Zestien jaar later ga ik er weer heen. Samen met kajakinstructeur Aart van der Pol en een groep van 10 ervaren zeekajakkers maken we een lange vijfdaagse tocht. Dit keer zorg ik voor goede planning en voorbereidingen en maken we optimaal gebruik van stromingen en getijden. We maken vijf lange tochten kriskras door het gebied. De Halligen zijn nog minstens even mooi! En weer ben ik verrast door het afwisselende vaargebied, de mooie Halligen met hun Warften (terpen) en gezellige dorpjes, prachtige kampeerveldjes, uitgestrekte zandplaten en wadden. Het jaar daarna gingen we weer; dit keer net zo mooi, maar toch weer totaal anders!