Copyright © Henk Filippo 2015. Ontwerp en webdesign Henk Filippo | All rights reserved

Klimmen en bergwandelen

Henk is ervaren alpinist en volgde opleidingen tot bergsport-instructeur en toerski-instructeur. Hij ondernam bergtochten en expedities in diverse Europese gebergten, Turkije, Marokko, Peru, Nieuw-Zeeland, Chili en Argentinië. De laatste jaren richt hij zich vooral op bergwandelen in Noorwegen, Zwitserland en Italië en schreef daarover diverse reisgidsen.

Langlaufen

Sinds 1990 begeleidt en organiseert Henk langlaufreizen in diverse Europese gebergten en middelgebergten. “Je eigen ‘handtekening’ schrijven in de ongerepte sneeuw met sierlijke telemarkbochten, dat geeft mij intense voldoening tijdens een back country skitocht”. Unieke ervaringen waren ski-expedities door afgelegen wildernis: de traverse van de noordelijke Patagonische ijskap in Chili en een skidoorsteek van IJsland.

Zeekajakken

Zijn andere hobby is zeekajakken, een buitensport die hij ook in Nederland kan beoefenen! Henk verkende diverse Europese kusten, van Middellandse Zee tot Noord-Noorwegen en organiseert sinds 2007 reizen langs diverse Europese kusten.

Boeken en artikelen

Henk publiceerde over bergwandelen, zeekajakken en skiën voor het tijdschrift OpPad en schreef reisgidsen en bergwandelgidsen over Noorwegen, Noord-Scandinavië, Finland, Zwitserland, de Italiaanse Alpen, de Apennijnen, de Franse Alpen, de Jura, het Zwarte Woud, Chili en Patagonië & Vuurland. Daarnaast schreef Henk voor ANWB-Media een groot aantal publicaties op het gebied van toerisme en recreatie.  Verder vertaalt Henk voor diverse uitgevers  reis- en wandelgidsen uit het Duits.

Toeristische routes

Henk werkte voor ANWB aan de ontwikkeling van toeristische fiets- en wandelroutes. Hij werkte o.a. mee aan de ontwikkeling van fietsknooppuntroutes in Friesland, Almere, Veluwe, Groene Long, Gooi- en Vechtstreek, Laag Holland, Arnhem-Nijmegen, Holland-Rijnland en in de Haven van Rotterdam.

Henk Filippo studeerde Fysische Geografie, volgde een fotografie-opleiding en werkt als reisorganisator, schrijver en redacteur.