Reisgidsen van Henk Filippo


Copyright © Henk Filippo 2015. Ontwerp en webdesign Henk Filippo | All rights reserved

Reishandboek Noord-Scandinavië   - 1 gids voor het hele gebied boven de Poolcirkel


Het uitgebreide en geheel herziene Reishandboek Noord-Scandinavië geeft je veel informatie over de bezienswaardigheden en de geschiedenis van het uiterste noorden van Scandinavië. Ook tips voor accommodaties, informatie over de cultuur en flora en fauna komen ruimschoots aan bod. Door de handige kaarten en duidelijke plattegronden kun je makkelijk je weg vinden.


Uitgestrekte vlakten met mos en korstmos, toendra’s zo ver de horizon reikt, een jagende laplanduil in de schemer, tienduizenden alken en zeekoeten op een vogelrots, indringend licht, rode en blauwe kuststadjes, een eland die in de verte de weg oversteekt, kuddes rendieren die in rap tempo voorbij snellen. Noord-Scandinavië is dramatisch en uitgestrekt. Bezoekers komen ogen te kort, alle zintuigen staan op scherp.


De boeiende Samen bevolken het noorden met hun rendieren. De Lofoten kenmerken zich door hardwerkende vissers en kunstenaars die maar geen genoeg kunnen krijgen van het prachtige licht en het indrukwekkende landschap. De Noordkaap is voor velen een pelgrimsdoel op zich. Het Reishandboek Noord-Scandinavië staat vol met wandeltips en verdeelt zijn aandacht over het noordelijk deel van vier landen: Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland. De reiziger kan volstaan met één reisgids en dat is handig. Henk Filippo schreef deze gids samen met reisjournalist Elio Pelzers.

Bestel direct bij de auteur een gesigneerd exemplaar

344 pagina's, prijs: € 24,99  

ISBN: 9789038924830

uitgeverij Elmar

Pers

Een enorme aanwinst voor mensen die van plan zijn het noorden van Scandinavië te bezoeken. Niet alleen omdat alle informatie van de verschillende landen bij elkaar is gebracht, maar zeker ook vanwege de brede opzet van het boek (natuur en cultuur). De grote hoeveelheid website-adressen zorgt er tevens voor dat men de nodige voorpret kan beleven tijdens het plannen van de reis en altijd actuele informatie kan vinden op het Internet (Hiking.nl).

Let op: tijdelijk niet leverbaar