Copyright © Henk Filippo 2015. Ontwerp en webdesign Henk Filippo | All rights reserved

Langlaufen

Reis- en annuleringsvoorwaarden winterreizen - Henk Filippo Reizen

Door het invullen van het aanmeldingsformulier geeft de deelnemer van een winterreis aan de onderstaande voorwaarden van Henk Filippo Reizen te hebben gelezen en hiermee akkoord te gaan.


Opgave en inschrijving

U kunt zich aanmelden voor een reis door het online formulier in te vullen. Daarna ontvangt u een e-mail als bevestiging en een verzoek om een aanbetaling van € 250,- te doen, waarmee uw opgave definitief wordt. Een voorlopige aanmelding voor de reis blijft 2 weken geldig. De resterende reissom dient u uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis te betalen. Wanneer u een reis boekt die binnen 6 weken vertrekt, dan dient u meteen de hele reissom te betalen. Zodra er voldoende deelnemers zijn dat de reis kan doorgaan ontvangt u daarover bericht en ontvangt u extra informatie: een uitgebreide reisbeschrijving, adressen van accommodaties, een paklijst en een lijst met tel.nrs / e-mail adressen van de deelnemers om eventueel onderlinge reisafspraken te kunnen maken.


Aantal deelnemers

Het aantal deelnemers bedraagt minimaal 6 en maximaal 8, 10 of 12. Bij onvoldoende deelnemers kan de reis soms toch doorgaan, maar geldt er een toeslag van € 100,- In overleg met de deelnemers wordt dan bekeken of de reis kan doorgaan. De (meeste) reizen worden georganiseerd en begeleid door Henk Filippo. En enkele keer wordt de reis geleid door een andere ervaren outdoorgids, langlaufinstructeur of skileraar, die het gebied goed kent. Bij sommige reizen gaat een lokale berggids mee.


Begeleiding en veiligheid

De tocht wordt begeleid door Henk Filippo, outdoorgids en ervaren en cross countryskiër. Henk organiseerde/begeleidde in de afgelopen 25 jaar een groot aantal langlauftochten in diverse Europese middelgebergten. Hoewel de kans op een eventueel noodbivak erg klein is, krijgt u op de meeste reizen voor extra veiligheid per twee deelnemers een sneeuwschep en een 2-persoons bivakzak in bruikleen. Ook gaat er een EHBO-set mee. Reken er verder op dat uw mobiele telefoon vaak geen bereik heeft. Daarom gaat er op de reizen waar meerdere dagen geen mobiel bereik is een garmin inreach (spot) mee voor noodcommunicatie.


Overige kosten verblijf/eten en drinken

De reizen zijn exclusief reiskosten van/naar de bestemming. De meeste reizen vormen een mix van verblijf in hutten, gites, pensions of hotels. De reizen zijn doorgaans inclusief verblijfskosten op basis van half pension. Voor lunches en ‘tochtenvoer’ onderweg moet door de deelnemers zelf worden gezorgd. Dit wordt telkens in de uitgebreide reisbeschrijving aangegeven.


Doorberekening prijsstijgingen

Prijsstijgingen van meer dan 5%, die worden veroorzaakt door onverwachte valutaschommelingen (van de Noorse Kroon, Zweedse Kroon of Zwitserse Frank), kunnen worden doorberekend aan de deelnemers. Dit geldt ook voor onverwachte en onvoorziene wijzigingen in accommodaties.


Annuleringsvoorwaarden

Bij annuleren door de organisator gelden de volgende voorwaarden:


Bij annuleren door een deelnemer (om wat voor reden dan ook) gelden de volgende voorwaarden:


Voorwaarden voor deelname

Cross country langlaufen en sneeuwschoenwandelen zijn buitensporten met een zeker risico op blessures. Deelnemers dienen zich hiervan bewust te zijn en nemen deel aan de reizen op eigen risico. Henk Filippo Reizen aanvaardt geen aansprakelijkheid voor persoonlijk letsel of schade aan eigendommen van deelnemers. De deelnemers dienen zelf een geschikte reisverzekering af te sluiten (die ook risicosporten en repatriëring dekt).

De uitvoering van de tochten ter plekke hangt af van de sneeuw- en weersomstandigheden en de vaardigheden van de deelnemers. De routes kunnen naar beoordeling van de reisleider desgewenst worden aangepast en gewijzigd.

De deelnemers dienen zich tijdens de reizen te houden aan de volgende voorwaarden: